Onderwerp: Bezoek-historie

Editor

Dit onderwerp bevat de volgende rubrieken.

tekst

Wanneer de metadata is ingevuld kan men content toevoegen door op het tabje tekst te drukken.  Het onderstaande scherm is het beginscherm van de tekst invoer. De tekstinvoer gebruikt een gelaagde structuur. Het is dus mogelijk om onderdelen te creëren, sub onderdelen, sub- sub onderdelen etc. Op het moment dat er op algemeen tekst/algemeen gedrukt wordt komt er de optie, invoegen:

Sectie
Bundel-onderdeel

Door sectie te klikken is er de mogelijkheid om een onderdeel te creëren. Elk onderdeel is apart linkbaar en verwijsbaar. Door Bundelonderdeel te kiezen kan men andere items invoegen, of kleinere onderdelen. Dit is mogelijk omdat het geheel een permalink heeft, maar elk sub onderdeel, los van elkaar, ook. 

tekstonderdeel

Secties en bundels aanmaken

voegnieuwonderdeeltoe

Door op 'Voeg een nieuw onderdeel toe aan ..." te klikken verschijnt er een pop up keuze.

invoegen

Je kan kiezen voor;

1 Sectie: 'Een sectie kiest men als er gekozen is om een hoofdstuk of sub hoofdstuk in het document te maken". 

2 Bundel: "Een bundel kiest men als er in dit hoofdstuk een ander document geplaatst moet worden. Op deze manier is het mogelijk om bundels te creeren, bestaande uit meerdere PUC documenten."

Bij een onderliggend hoofdstuk kan men ook voor de 'invoeg optie bijlage" kiezen, welke dan niet in het document zelf te zien is, maar als bijlage. 

bijlage

 

 

 

Sectie toevoegen

Sectie

Plakken:

Wanneer men op sectie geklikt heeft verschijnt het volgende pop up scherm. Dit scherm biedt verschillende opties tot tekstinvoer/plak en link mogelijkheden. In het eerste rode vierkant bevinden zich de eerste plak opties . Deze bieden de mogelijkheid om tekst te plakken, zoals uit Microsoft Word, hiervoor kies je de derde optie.  Als er direct in het scherm geplakt wordt gaat de opmaak vaak verloren.

In het tweede rode vierkant zijn standaard opmaak mogelijkheden te zien.

Link toevoegen

Met het derde rode vierkant is het mogelijk om , per onderdeel, een link naar een ander document te maken. Dit document kan zich zowel binnen PUC als buiten de PUC omgeving bevinden. Er kan naar URLS gelinked worden, Interne PUC documenten, Jurisprudentie, Nederlandse Wet- en regelgeving (in zijn geheel, een individueel artikel of per lid) en Officiële publicaties. Elk type link gebruikt een eigen term, zoals bijvoorbeeld een ECLI nummer.

link

Voetnoten

In de tekst kunnen ook voetnoten worden toegevoegd, dit kan gedaan worden door op het voet tekentje te drukken. Het volgende scherm verschijnt en er kan het voetnoot nummer ingevoerd worden en het type voetnoot. Hierin is het ook mogelijk om tekst te plakken (met de eerder besproken plak opties. Ook is het mogelijk om in de voetnoten links toe te voegen zoals besproken in het vorige onderdeel. [voet]

voetnoten

Naar boven