Onderwerp: Bezoek-historie

RSJ 21/24616/GV, 5 augustus 2022, beroep
Uitspraakdatum:05-08-2022

Dit onderwerp bevat de volgende rubrieken.

Nummer 21/24616/GV      

Betreft [klager]

Datum 5 augustus 2022

Uitspraak van de beroepscommissie van de RSJ op het beroep van [klager] (hierna: klager)

1. De procedure

De Minister voor Rechtsbescherming (hierna: verweerder) heeft op 29 november 2021 klagers verzoek om kortdurend re‑integratieverlof afgewezen.

Klagers raadsman, mr. V.S.J. Chorus, heeft namens klager beroep ingesteld tegen deze beslissing.

2. De ontvankelijkheid

Klager heeft verzocht om kortdurend re-integratieverlof om een telefoon te kopen, een bankrekening te openen, zijn rijbewijs te verlengen en om zich op te geven voor een opleiding tot heftruckchauffeur. Uit de inlichtingen van verweerder blijkt dat aan klager bij beslissing van 5 januari 2022 kortdurend re‑integratieverlof is verleend teneinde de cursus tot heftruckchauffeur te volgen. Daarnaast blijkt dat klager reeds verlof heeft genoten voor het regelen van zijn bankzaken en het verlengen van zijn rijbewijs. Gelet op het feit dat klager inmiddels verlof heeft genoten voor het regelen van voornoemde zaken en uit inlichtingen van de casemanager blijkt dat klager een telefoon zal kopen wanneer hij deelneemt aan een penitentiair programma, heeft hij geen belang meer bij een inhoudelijke beoordeling van het beroep. De beroepscommissie zal klager daarom niet-ontvankelijk verklaren in zijn beroep.

3. De uitspraak

De beroepscommissie verklaart klager niet-ontvankelijk in zijn beroep.

Deze uitspraak is op 5 augustus 2022 gedaan door de beroepscommissie, bestaande uit mr. A. van Holten, voorzitter, mr. A. Pahladsingh en mr. M.J. Stolwerk, leden, bijgestaan door mr. A. Back, secretaris.

 

secretaris        voorzitter

Naar boven