Onderwerp: Bezoek-historie

RSJ S-20/3871/STA, 23 juni 2020, schorsing
Uitspraakdatum:23-06-2020

Dit onderwerp bevat de volgende rubrieken.

Nummer          : S-20/3871/STA

Betreft : [verzoeker]   datum: 23 juni 2020

De voorzitter van de beroepscommissie uit de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming heeft kennisgenomen van een bij het secretariaat van de Raad ingekomen verzoekschrift van […], verder verzoeker te noemen, verblijvende in FPA Warnsveld, verder de instelling te noemen.

Verzoeker vraagt om schorsing, met toepassing van artikel 67, vierde lid, tweede volzin, van de Beginselenwet verpleging ter beschikking gestelden van de tenuitvoerlegging van een uitspraak van 11 juni 2020 van de beklagrechter bij FPC Dr. S. van Mesdag te Groningen, gegeven op het beklag van verzoeker omdat hij in FPA Warnsveld geen nieuw bankje krijgt, geen zonnescherm krijgt, geen oogscan bij de oogarts mag laten doen, zijn balkon niet open mag, hij niet op vakantie mag en geen (warme) uitjes mag doen (Me 2020-97).

De voorzitter heeft kennisgenomen van het beroepschrift, van de bedoelde uitspraak van de beklagcommissie en de onderliggende stukken.

1.         De beoordeling

De beklagrechter heeft in zijn uitspraak zich onbevoegd verklaard kennis te nemen van het beklag van verzoeker omdat zijn klachten zien op zijn verblijf in FPA Warnsveld en niet zijn te herleiden tot beslissingen van het hoofd van FPC Dr. S. van Mesdag. Alleen tegen beslissingen van het hoofd van laatstgenoemde instelling staat op grond van de Bvt beklag open. Nu door verzoeker niet de juiste procedure is gekozen, acht de voorzitter zich evenmin bevoegd kennis te nemen van klagers verzoek en beslist daarom als volgt.

2.         De uitspraak

De voorzitter verklaart zich onbevoegd kennis te nemen van het verzoek.

Aldus gegeven door mr. A. van Holten, voorzitter, in tegenwoordigheid van mr. R. Kokee, secretaris, op 23 juni 2020.

secretaris                                                       voorzitter

Naar boven