Onderzoeksrapporten
Hier vindt u een overzicht van onderzoeksrapporten van Rijkswaterstaat, conform Woo artikel 3.3 lid 2 letter j.
Op deze plek publiceert Rijkswaterstaat de eigen openbare rapporten uit de periode 1822 tot heden en de openbare rapporten die in opdracht van Rijkswaterstaat opgesteld zijn. De databank omvat circa 64.000 rapporten in pdf-formaat.
Zoeken in de index
Na ruim een jaar praktijkonderzoek publiceert Rijkswaterstaat in samenwerking met TNO het eerste tussenrapport van 'Living Lab Heavy Duty Laadpleinen'. Het Living Lab heeft gedurende 14 maanden gedetailleerde data verzameld van zes operationele laadpleinen om praktijkkennis op te doen over laadinfrastructuur voor elektrische vrachtwagens. De onderzoeksresultaten bieden marktpartijen, transporteurs en beleidsmakers handvatten voor hoe publiek laden van vrachtwagens in de praktijk verloopt en benadrukken het belang van samenwerking voor succesvolle opschaling van laadinfrastructuur.
Rijkswaterstaat heeft Marin opdracht geven om te onderzoeken, via een simulator, of vaargeul de Boontjes veilig en verantwoord versmald kan worden. Vaargeul de Boontjes ligt tussen Harlingen en de Afsluitdijk. De versmalling maakt onderdeel uit van een integraal pakket aan maatregelen om de natuurimpact van baggeren te verminderen. Uit dit Marin-onderzoek blijkt dat een versmalling alle marges om fouten te maken eruit haalt. Daarom is het advies om dit niet te doen. Uiteindelijk is een veilige vaargeul zonder onnodige ongelukken ook in het belang van de natuur.
Dit rapport beoogt meer inzicht te geven in de vraag of en in welke mate de stuwen van invloed zijn op de bodemligging van de Maas. Daaruit zijn dan ontwerpeisen af te leiden voor de vervanging of renovatie van de stuwen. Het project richt zich op de invloed van de stuwen op netwerkniveau, niet op de invloed lokaal rondom de stuwen.
Drone-monitoring van de Wierum-kwelder : morfologische en ecologische effecten van erosiemaatregelen
Rijkswaterstaat heeft in de zomer van 2024 rijshoutendammen in de kwelder bij Wierum hersteld. Dit rapport beschrijft de eerste resultaten van de monitoring.
De herbruikbaarheidsscan (HBS) is ontwikkeld om de (potentie van de) herbruikbaarheid van bestaande onderdelen van civiele kunstwerken te bepalen en vast te leggen.
Rijkswaterstaat heeft voor beheers- en beleidsevaluatie behoefte aan ruimtelijke ecologische informatie over haar natte beheersgebieden (kust- en riviergebieden). Hierin wordt, onder andere, voorzien door de uitvoering van vegetatiekarteringen. De vegetatiekarteringen geven vlakdekkende informatie over de kwaliteit en de kwantiteit van de vegetatie van met name kwelders en uiterwaarden.
Vanuit de Urgenda-middelen is een bedrag van € 10 miljoen beschikbaar gesteld voor de regeling gericht op duurzame infrastructuur bij provincies en gemeenten. Deze middelen zijn verstrekt via de Specifieke Uitkering (SPUK) Klimaatneutrale en Circulaire Infrastructuur (KCI).
Provincies en gemeenten konden in de periode van 1 juli tot en met 20 december 2024 maximaal € 400.000 aanvragen. Dit budget is bedoeld voor de implementatie van duurzame maatregelen in GWW-projecten.
In het kader van de Tussenevaluatie Kaderrichtlijn Water (KRW) 2024 is een analyse uitgevoerd naar de toestand en trends voor chemische stoffen en toxiciteit in de Nederlandse oppervlaktewateren. Hieruit blijkt dat de toxische druk van chemische stoffen op veel locaties gelijk blijft of afneemt. Om de situatie specifiek voor Rijkswaterstaat beter in beeld te brengen, is een vervolgopdracht uitgevoerd om de toxische druk in de rijkswateren verder te analyseren. Hierbij is gebruikgemaakt van de analyses uit de tussenevaluatie KRW. De studie had als doel om de toestand en trends in de rijkswateren in kaart te brengen en inzichtelijk te maken welke stoffen het meest bijdragen aan de toxische druk.
Deze jaarrapportage bevat de monstername- en analyseresultaten van NOK 5 (Zoete Delta). In 2024 zijn ten behoeve van NOK 5 de volgende vijf waterlichamen bemonsterd: Beneden Maas, Boven en Beneden Merwede, Hollandsche IJssel, Oude Maas en Haringvliet Oost (59 monsters).
- 1
- ...
- 6520
- volgende pagina
Direct naar
Zoeken op PUC-nummer
Veel van deze rapporten zijn gemigreerd vanuit het PUC-platform.
Deze rapporten zijn nu terug te vinden door te zoeken op het PUC-nummer in de link.
Bijvoorbeeld: als een link eindigt op PUC_726371_31/1/, dan is dit rapport te vinden door te zoeken op: PUC_726371_31