Druk voor het handmatig invoeren van de wachttijden op de knop 'Wijzigen'.
De vragen zijn vergelijkbaar met de aanlevering bij Vektis. Wanneer u een vraag beantwoordt, wordt u in sommige gevallen gevraagd om aanvullende informatie. Klik op het blauwe 'i'-icoontje om meer informatie te krijgen over de vraag of het invulveld.
Vraag 1: Zijn er meer dan 10 zorgverleners werkzaam?
Als er minder dan 10 zorgverleners werkzaam zijn bij uw onderneming kiest u voor 'Nee' en gaat u door naar vraag 2 'Is er een aanmeldstop van toepassing?'.
Werken er meer dan 10 zorgverleners bij uw onderneming? Vul dan het actueel aantal wachtenden in dat bij uw onderneming op de wachtlijst staat voor een aanmeldgesprek en de start van een behandeling. Maak daarbij onderscheid tussen het aantal wachtenden binnen en buiten de treeknorm. De treeknorm voor de aanmeldwachttijd bedraagt 4 weken. De treeknorm voor de behandelwachttijd bedraagt 10 weken.
Vraag 2: Is er een aanmeldstop van toepassing?
Heeft u geen aanmeldstop? Selecteer 'Nee' en ga door naar vraag 3 'Levert u gespecialiseerde ggz'.
Heeft u een aanmeldstop? Geef dan aan of er sprake is van een aanmeldstop voor de Basis GGZ en/of voor de Gespecialiseerde GGZ. Levert u een van de twee zorgsoorten niet? Dan is er voor die zorgsoort geen sprake van een aanmeldstop, dus selecteert u 'Nee'.
Vul vervolgens in voor welke verzekeraars de aanmeldstop geldt. U dient minimaal 1 verzekeraar te selecteren via de blauwe knop 'verzekeraar(s) selecteren'. Selecteer in de pop up de relevante zorgverzekeraar(s) en druk op 'toevoegen'.
Voor zorgverleners die contracten hebben kan de aanmeldstop per verzekeraar verschillen. Zorgverleners die contractvrij werken selecteren bij een aanmeldstop alle zorgverzekeraars.
Als u geen cliënten meer aanneemt vanwege een aanmeldstop, hoeft u geen wachttijdgegevens in te vullen en kunt u het formulier na het beantwoorden van vraag 3 opslaan om aan te leveren.
GGZ Vestigingen
Hier vult u de wachttijdgegevens in per vestiging. Klik vervolgens op de blauwe knop 'Toevoegen' onder het kopje 'GGZ Vestigingen'. U krijgt de volgende pop-up:
Levert u Basis GGZ? Selecteer dan per vestiging de regel 'Basis GGZ' en druk op 'Toevoegen'.
Levert u (ook) gespecialiseerde GGZ? Selecteer dan per vestiging de regel(s) van de relevante hoofddiagnosegroep(en) en druk op 'Toevoegen'.
Nu kunt u per regel de wachttijdgegevens invoeren:
Heeft u per ongeluk een verkeerde hoofddiagnosegroep geselecteerd? Klik dan op het prullenbak-icoon om de regel te verwijderen.
Via de knop 'Toon filters' krijgt u de filters te zien. Die verschijnen onder de kop 'GGZ-vestigingen' en boven de knop 'toon filters'. Die kunnen handig zijn als u veel vestigingen heeft en daardoor veel regels krijgt. Deze invulvelden gebruikt u dus niet om de wachttijdgegevens in te voeren.
De invulvelden voor de wachttijden zien er zo uit:
Er worden maximaal 10 regels getoond. Heeft u meer dan 10 regels? Klik dan via het pijltje rechtsboven de regels naar de volgende pagina.
Wachttijden (weken)
U bepaalt zelf of u de Wachttijd (weken) retrospectief of actueel berekent. Bij gespecialiseerde ggz dient er onderscheid gemaakt te worden per hoofddiagnosegroep.
Bij retrospectieve berekening neemt u de gemiddelde wachttijd van de cliënten die de afgelopen 2 maanden zijn ingestroomd voor een intake of behandeling.
Bij actuele berekening neemt u de derde beschikbare mogelijkheid in de agenda voor een intake.
Als aanmeldingswachttijd en/of behandelingswachttijd niet verschillen per hoofddiagnosegroep, dan vult u bij de hoofddiagnosegroepen dezelfde wachttijd in. Neem daarvoor de gemiddelde wachttijd (alle wachttijden optellen en delen door het aantal hoofddiagnosegroepen).
Retrospectief aantal wachtenden
Vul hier het aantal cliënten in dat in de afgelopen 2 maanden voor een aanmeldgesprek is geweest of in behandeling is genomen. Maak ook hier weer onderscheid in binnen en buiten de treeknorm.
Let op: Zijn er bij uw onderneming minder dan 10 zorgverleners werkzaam? Dan laat u de invulvelden onder 'Retrospectief aantallen wachtenden aanmeldgesprek' en ' Retrospectief aantallen wachtenden behandeling' leeg.