Onderwerp: Bezoek-historie

Inkoop en e-factureren

Dit onderwerp bevat de volgende rubrieken.

Inkoop en e-facturen

De NZa houdt zich bij inkopen aan wetten en regels. Wij kopen proportioneel, objectief, transparant en integer in. Daarin maken wij geen onderscheid. Bij onze inkopen willen we de beste kwaliteit voor een zo goed mogelijke prijs realiseren. Heeft u vragen over inkopen door de NZa, neem dan contact met ons op via inkoop@nza.nl.

E-facturen bij de NZa

Handmatige verwerking van facturen via post of e-mail kost veel tijd en geld. En geeft kans op fouten. Wij vinden het belangrijk dat de inkoopfacturen op een betrouwbare wijze in onze systemen terecht komen. Hiermee voorkomen we twijfel over de authenticiteit van het document. en spookfacturen. Hierdoor kunnen we de factuur nog efficiënter verwerken. Daarom zijn wij bereikbaar in het beveiligde e-facturatienetwerk van Peppol/Simplerinvoicing. Dit is een netwerk van Europese e-facturatieproviders en financiële softwareleveranciers.

Wat is een e-factuur?

Een e-factuur is een digitaal (XML-)bestand met een vaste structuur. Een e-factuur is vanuit het ene geautomatiseerde systeem elektronisch te verwerken in het andere systeem. Een e-mail met pdf-factuur als bijlage is overigens geen e-factuur.

Waarom e-factureren?

Steeds meer zaken gaan digitaal. Via e-facturen is de administratie makkelijker, sneller en efficiënter te verwerken. Veel boekhoudsoftware is inmiddels in staat om op een veilige manier e-facturen uit te wisselen.

Alle voordelen van e-factureren op een rijtje:

  • Gemak. De verwerking verloopt automatisch.

  • Snellere verwerking. De papierstroom blijft achterwege.

  • Nauwkeuriger. Geen fouten door handmatige verwerking.

  • Duurzaam. Geen fysieke documenten.

  • Goedkoper. Geen print- en portokosten.

Werkwijze

Om de overgang naar e-facturatie voor onze leveranciers en onszelf in goede banen te leiden, werken wij samen met het bedrijf eVerbinding.

Gemakkelijk starten met e-factureren

Bekijk welke situatie voor u van toepassing is voor het versturen van e-facturen aan de NZa.

Kunt u al e-facturen sturen via Peppol?

Dat is perfect. Pas onze ontvangstvoorkeuren voor nieuwe facturen aan. Als uw software er om vraagt: wij zijn bereikbaar op het volgende e-facturatieadres: NL:KVK:52503143 en via het overheids-identificatienummer (OIN): 00000003525031430000.

Kunt u nog geen e-facturen versturen, maar maakt u wel gebruik van standaard financiële software?

Heel veel financiële software hebben veilig elektronisch factureren al standaard ingebouwd. Kijk op de website eVerbinding-koppelingen en controleer of uw pakket hiertussen staat. Of vraag ernaar bij uw softwareleverancier. U kunt dan in een paar stappen elektronisch factureren.

Kunt u nog geen e-facturen versturen, maar wilt u gebruikmaken van gratis online e-factureren?

Onze provider eVerbinding biedt een gratis online e-facturatietool aan voor het eenvoudig verzenden van e-facturen. Hiervoor kunt u zich online aanmelden op de website eVerbinding-aanmelden.

Vragen?

Via de supportwebsite van eVerbinding kunt u bekijken wat u moet doen om uw facturen op de juiste wijze elektronisch bij ons aan te leveren. Voor vragen kunt u contact opnemen met eVerbinding. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 088 - 440 66 33. De handleiding voor online e-factureren vindt u in de bijlage.

Naar boven