Onderwerp: Bezoek-historie

Gebruik kennis- en zoekportaal

Dit onderwerp bevat de volgende rubrieken.

Zoeken

In deze module kan de PUC pagina algemeen bezocht worden. Via deze module wordt de huidige PUC bron pagina doorzocht en de verschillende kanalen. De overkoepelende PUC site, heeft verschillende kanaal specifieke PUC kanalen onder zich. Om een specifiek PUC kanaal beter te doorzoeken kan men op de kanaal specifieke pagina zoeken. 

zoekennaarbronnen

Verfijning zoekresultaten

Als men een zoekterm ingevuld heeft en op zoeken gedrukt heeft verschijnen de zoek resultaten. Ook is er een extra mogelijkheid tot filtering. Wanneer er geen zoekterm ingevuld wordt, krijgt men de optie om op  relevantie of op formele datum te sorteren (standaard is dit op formele datum). Ook kan er gegroepeerd worden op informatie type. Door (een combinatie van verschillende) filters is het mogelijk specifieker te zoeken.

De zoek resultaten zijn klikbaar en zullen je direct naar de desbetreffende treffer brengen. Ook is het mogelijk om door middel van het tekentje achter de individuele datasets, een popup te zien welke een samenvatting omhoog roept.

Zoekresultaatspecifiek

Zoek filters verwijderen

De geselecteerde filters kunnen ook verwijderd worden, wanneer wenselijk. Dit kan op twee manieren. Alle filters kunnen tegelijk worden verwijderd (verwijder alle filters), of een filter kan specifiek verwijderd worden (Actieve filters, oranje markering bovenaan, klikt men op het kruisje). 

Filters

Zoek resultaat

Als er op een zoek resultaat geklikt is opent dit in hetzelfde scherm. Hierin zijn ook verschillende opties. Standaard staat ingesteld dat de pagina op het document tabblad opent. 

Zoekresultaat

In dit  overzicht is het desbetreffende document te zien evenals:

  • Klikbare inhoudsopgave
  • Optie om deze inhoudsopgave  individueel per punt open te klappen of gezamenlijk.
  • De mogelijkheid om het item als XML, EPUB of  PDF te downloaden.
  • Klikken op het ‘ketting’ icoontje geeft een ‘permanente-link’ naar het betreffende onderdeel welke linkbaar en verwijsbaar is. PUC is opgebouwd zodat verschillende onderdelen individueel link en verwijsbaar zijn. Op deze manier is het dus ook erg eenvoudig bundels, samengesteld uit meerdere onderdelen te creëren en samen te voegen. 
  • Bezoek historie: via deze optie is het mogelijk om eerdere versies (wanneer beschikbaar) van het document te bekijken. 

Document gegevens

Het tabblad documentgegevens geeft een overzicht aan de verschillende gegevens die een document kan hebben. In dit overzicht is de structuur duidelijk te zien. Ook is er, aan de onderkant van de pagina, een permanente link naar dit document. Een aantal van deze kenmerken zijn klikbaar en brengen je direct naar bijvoorbeeld de desbetreffende thema pagina.

Document gegevens2

Versies

Onder het tabblad versies, is een overzicht te zien van de verschillende versies van een  document (mits aanwezig). Er kan op de gewenste versie geklikt worden en deze zal openen.

versies

Navigeren

navbalk

 

In PUC is het mogelijk om via de navigatie balken ook de verschillende documenten per onderwerp en per thema te bekijken.

Dit kan praktisch zijn als je ongeveer weet waar een document staat en wel het onderwerp/ thema kent. 

Tijdreizen

Via de navigatie balk kan men bij "Zoeken" terrecht komen. Onder dit tabblad kan er geavanceerd/specifiek gezocht worden.

Een belangrijk onderdeel hiervan is het veld "Datum". In dit veld zijn er meerdere opties zoals: Geldigheid - Laatste versie, Geldig vandaag, Geldig van/tm en formele datum.

Wanneer dit datum veld ingevuld is past de zoekactie de documenten aan naar de opgegeven datum. Op deze manier kan er gereist worden in de tijd en onderzocht worden wat er precies op dat moment bekend/geldig was.

Tijdreizen

Naar boven